SEO dame med laptop

5 SEO Værktøjer du skal kende i 2023 (Opdateret)

Picture of Michal Johansen

Michal Johansen

Indehaver af mofa.dk

Alle indlæg

Indholdsfortegnelse

Det kræver en ihærdig indsats at komme til tops i søgemaskinerne, endnu mere hvis din branche er fremme i skoene på Google optimering. Heldigvis findes der en del værktøjer som kan hjælpe dig med din SEO optimering. 

Har du en god forståelse for hvordan søgemaskiner virker, og hvordan man laver en søgeordsanalyse er du et skridt nærmere gode placeringer i søgemaskinerne. Det er dog aldrig nemt at opnå side 1 placeringer, og endnu sværere at komme i top 5.

I følge slideshare er næsten  60% af alle online marketing folk enige om at SEO er den mest effektive måde at skaffe leads på. Jeg har mange kunder som bekræfter at gode placeringer i søgeresultaterne har været mere effektivt end reklamer på sociale medier, annoncer på Google osv. SEO kan for nogle stå alene og for andre giver det mening at lave SEO som en del af en samlet marketing strategi. Uanset hvad kan du ikke komme uden om at din hjemmeside skal være synlig på Google når folk søger efter præcis det du tilbyder. 

Den gode nyhed er at der er en del SEO værktøjer tilgængelige, nogle gratis og andre betalte. Fælles for dem er at de kan hjælpe dig med at analysere din eller dine konkurrenters hjemmesider, der er nogle som kan hjælpe dig med at forstå hvordan Google ser din hjemmeside hvilket kan være en kæmpe fordel, når du skal til tops i søgeresultaterne med dine keywords.

I denne artikel vil jeg fokusere på de 5 SEO værktøjer som jeg mener du SKAL kende hvis du vil opnå gode placeringer i Søgemaskinerne.

Hvis du vil lære flere SEO tools at kende har jeg lavet denne artikel med de 10 bedste SEO værktøjer.

Screaming Frog

Screaming frog har sine fordele og ulemper, men overordnet set er det et rigtigt godt værktøj til at få et fornuftigt overblik over alle dine sider på en gang. 

Du kan hurtigt scanne din hjemmeside og få et overblik over hver enkelt sides: Title tags, h1, h2, meta descriptions osv. 

Brugerfladen er ikke super moderne, det ligner mest af alt noget som hører sig det forrige årtusinde til, men det ændrer ikke på at det er et super fedt værktøj til at lave en hurtig gennemgang af fejl og mangler på dine sider. 

Sreaming Frog er en fast del af mine værktøjer som jeg næsten altid bruger når jeg skal lave en SEO analyse for en ny kunde inden vi opstarter et samarbejde, da jeg hurtigt kan danne mig et overblik over hvor lidt/ hvor meget SEO optimering der er udført på hjemmesiden i forvejen, og om der er nogle konkrete fejl i de mest kritiske elementer. 

Du kan også relativt nemt med Screaming Frog danne dig et overblik over alle de interne links på din hjemmeside, hvilket også er rigtigt vigtigt i forhold til SEO. 

Fik jeg nævnt at Screaming Frog er GRATIS, og kan downloades lige her: Screaming Frog SEO Tool  

Ahrefs

Ahrefs er uden tvivl en af de bedste værktøjer der er på markedet, når det kommer til SEO og content marketing.  

Ahrefs har 3 funktioner som virkeligt skiller sig ud: 

 • Site Explorer – bliver af Ahrefs beskrevet som “the best backlink checker tool in the industry” og den kan også uden besvær give dig en detaljeret analyse af backlinks til enhver hjemmeside du måtte have lyst til at undersøge. Uanset om det er din egen hjemmeside du vil undersøge, eller om du vil kigge dine konkurrenter lidt efter i sømmene, er dette virkeligt en god mulighed som klarer det hele for dig.
 • Position Tracker – Du ved lige så godt som mig, SEO handler langt hen ad vejen om en ting. Din hjemmeside skal opnå bedre placeringer i søgeresultaterne, for de søgeord du er kommet frem til med din søgeordsanalyse. Gennem denne position tracker, hjælper Ahrefs dig med at olde styr på dine placeringer og udviklingen, og du kan sortere i om du f.eks ønsker at se placeringer fra desktop eller mobil.
 • Når du bruger Keyword explorer, kommer Ahrefs med voldsomt mange gode søgeordsforslag som du kan arbejde med. Ahrefs søger normalt meget bredt her, så du skal ofte sortere en del fra som ikke har den korrekte mening og eller blot er noget helt andet. Jeg har skrevet mere om søgeordsanalyse det kan du læse om lige her: Søgeordsanalyse hvordan? Hvis du kan bruge forslagene fornuftigt kan du let finde nye ord du kan arbejde med, som måske er nogle lavt hængende frugter til at fange dit kunde segment.

  Ahrefs starter fra 99 US$ om måneden, hvilket ikke er meget i forhold til hvad du kan opnå ved hjælp af dette værktøj, men sørg for at du har et grundlæggende kendskab til SEO inden du subscriber da det ellers vil være spild af penge. Det er rimeligt ligegyldigt at få en masse data som du ikke ved hvad du skal bruge til, så jeg vil anbefale dig at sætte dig ind i Søgemaskineoptimering inden du går igang med at betale for Ahrefs, da det ellers vil være penge ud af vinduet. 

Google Search Console

Et uundværligt værktøj i forbindelse med SEO, Googles eget tool som kan bruges til en del forskellige ting, samtidigt medd at det egentligt er utroligt simpelt. 

Du kan blandt andet: 

 • Indsende dit sitemap
 • Disawow Backlinks
 • Se hvilke Google søgninger du er synlige i
 • Se hvilke Søgninger du har fået klik fra
 • Indsende sider til indeksering
 • Se mobilanvendeligheden af din hjemmeside 

Google Search console er ikke nødvendigt for at klare sig på Google, men det er en kæmpe hjælp til alle hjemmeside ejere, og den gode nyhed er at dette tool også er helt gratis. Du kan finde det på linket her: Google Search console 

 

Semrush

Semrush er et fantastisk værktøj hvor du nemt og overskueligt får info omkring hvordan dit domæne og enkelte sider scorer. I SEO verdenen er SEMrush ikke til at komme udenom, det er klart en af favoritterne når du spørger SEO eksperter hvilke programmer de bruger. Marketing folk elsker dens nemme brugerflade, hvor du let kan se placeringer i søgeresultaterne, ændringer og nye muligheder. 

En af de populæreste features i SEMrush er domæne vs domæne analysen, hvor du kan sammenligne din hjemmeside med en af dine konkurrenter. Hvis du leder efter rapporter som kan hjælpe dig med at forstå søgedata, trafik og selv dine konkurrenters hjemmesider er dette virkeligt et værktøj jeg vil anbefale. Det gør det nemt at sammenligne søgeord, og domæner og du kan nemt se hvad der virker inden for din niche. 

Der er også mulighed for at tracke en hjemmesides synlighed over tid,  og mulighed for at se hvilke søgeord en hjemmeside ranker på. Du kan se hvor mange søgninger der er om måneden på præcis de søgeord, og ellers finde tilsvarende søgeord med en højere volume, du kan arbejde med i stedet. 

SEMrush er et betalt værktøj og du kan se mere om hvad det kan tilbyde lige her: Semrush SEO tool 

Linkody

Backlinks er fortsat vigtigt i SEO, det er ikke der du skal lægge alt din energi, men det er klart en faktor som fortsat har en stor værdi, hvis det bruges rigtigt. 


Som online markedsføring konsulent bruger du en del tid på at bygge backlinks til hjemmesider. Men det er umuligt at holde styr på hvilke links der fortsat eksisterer om 6 måneder, og hvilke sider linker egentligt tilbage din hjemmeside? 

Det kan være svært at få styr på dette hvis du manuelt skal overbåge processen. Den bedste måde at kunne følge med i din Off page SEO er ved at have et godt overblik over dine backlinks. Heldigvis kan Linkody hjælpe dig, og spare dig meget tid hver eneste måned. Linkoody hjælper dig med at tracke, opdage og analysere backlinks og har en nem brugerflade. 

Udover dette overvåger dette værktøj dine links 24/7 og du er den første til at høre om ændringer så du kan handle på dem hvis du mister et link. Der er en gratis prøveperiode, så du kan teste om det er noget for dig inden du betaler for det. 

Du kan finde linkody lige her: Linkody backlink tracker

Din placering i de organiske søgeresultater er ikke noget du bare forbedrer fra dag til dag, det tager tid, og det kræver at man har styr på hvad man laver. Der en ingen genveje til at opnå topplaceringer i søgeresultaterne, og smutte uden om alle dine konkurrenter. En god start er en solid SEO strategi, og en masse viden om hvordan du optimerer din hjemmeside så den er så optimeret som overhovedet muligt.
Jeg har skrevet en guide her, som burde hjælpe dig godt i gang: SEO optimerings guide 

Med den rette indsats, viden og de rigtige værktøjer er intet umuligt, jeg har hjulpet flere af mine kunder med at overtage markedet fuldstændigt fra deres konkurrenter.

Hvis du har brug for at få en SEO ekspert til at hjælpe dig til tops på Google, har jeg løbende pladser til nye kunder. Send mig en mail på info@mofa.dk 

søgeresultat side SERP SEO

Bedre SEO på shopify hvordan?

Når man driver en Shopify webshop er det ikke nok at have spændende produkter på hylderne, hurtig leveringstid og fantastisk kundeservice. Der er noget du

Læs mere »
Scroll to Top