bounce rate

7 trins guide til at forbedre din Bounce rate!

Michal Johansen

Michal Johansen

Indehaver af mofa.dk

Alle indlæg

Indholdsfortegnelse

En lav bounce rate indikerer en hjemmeside som er interessant for dens besøgende, og hvor den besøgende finder det de kom efter, i stedet for at søge videre til konkurrenterne.

Bounce rate, hvad er det?

Et Bounce svarer til at en bruger kommer til din hjemmeside, og forlader den igen uden at gå videre til en af dine andre sider. 

Derfor er din “bounce rate” en procentssats af besøgende som forlader din hjemmeside uden at have kigget videre rundt.

Betyder din bounce rate noget?

Søgemaskinerne ændrer ofte i deres algoritmer, og f.eks Google har også løbende ændret på hvor stor en værdi den tillæger diverse faktorer, dog er bounce rate en relativt stabil faktor i forhold til rangeringen af hjemmesider. Hjemmesider som ligger på side 1 på Google, har ofte en relativt lav bounce rate.

En høj bounce rate indikerer besøgende som forlader din hjemmeside uden at læse andre artikler, uden at læse om din virksomhed, kigge på andre produkter, eller iøvrigt interagerer. De bliver helt sikkert ikke kunder i din forretning. 

Hvad er målet med hver side du laver? Er det at folk skal videre til produktsider, en side om de ydelser du tilbyder eller måske overbevise kunden om at de skal udfylde en kontaktformular, så du kan kontakte dem.
Uanset hvad målet er, så er det en faktor som er spændende at dykke ned i. Hvis kunderne smutter direkte fra din side, uden yderligere interaktion, så betyder det en mistet kunde. 

Hvad bør min bounce rate være?

Det er virkeligt et svært spørgsmål at svare på, da det er utroligt branche specifikt, men også kommer an på konteksten. For nogle virksomheder vil en bounce rate på 85 være helt ok, mens det vil være en skandale for andre

Hvor din trafik kommer fra er en væsentlig del af hvordan din bounce rate er. Kommer din trafik fra betalte reklamer enten fra annoncer på Google, eller reklamer på sociale medier, vil du typisk have en væsentligt højere bounce rate, end hvis din trafik kom fra et andet sted.

Dette er helt normalt og bør ikke give grund til bekymring.

Der er mange som arbejder ud fra at en bounce skal være på cirka 50%, og det er måske det man forsøger at ramme, men det er altid bedst at holde fokus på hvad er dine data lige nu, og hvad kan du forbedre. i stedet for at læne sig for meget op af andre hjemmesider og webshop ejere. 

Det kan også være bekymrende hvis din bounce rate er for lav. På overfladen virker det måske fint at have en bounce rate på 20%. Men det vil som regel skyldtes en fejl i din opsætning eller tracking af besøgende da det er unaturligt at ligge så lavt.

Hvordan forbedrer jeg min bounce rate?

1. UX - Brugeroplevelse

User experience, UX eller brugervenlighed på Dansk handler først og fremmest om hvilket indhold du tilbyder til dine besøgende, og om det lever op til hvad de søgte. 

Tænk på hvor interessant, brugbar og motivererende indhold din side er fyldt med. Hvordan vil alt dette indhold komme din målgruppe tilgode. Sørg for at dit hjemmesidedesign er opdateret, du har flotte billeder og illustrationer, og at dine tekster er spændende. 

Brugerne har brug for at vide at de er kommet til en ekspert inde for dit område, og skal helst nyde at klikke rundt på din hjemmeside. Man skal passe på med ikke at have for meget tekst, gør det spiseligt med nogle billeder, afsnit, overskrifter og grafik. 

Korte, hurtige sætninger virker bedre.

Sørg for at give de besøgende det de leder efter, uden alt det overflødige. Brug gerne infographics, billeder og symboler som kan gøre indholdet med spændende, men husk at holde det relevant. 

Video er også en fantastisk måde at få folk til at blive længere på din hjemmeside, hvilket er med til at reducere din bounce rate markant. 

Nem navigation

Det brugervenlige navigations system lyder som noget der naturligvis er på alle hjemmesider, men det er bestemt ikke virkeligheden. Der er mange som fejler her. 

En nem og brugervenlig Menu, som simpelt leder brugeren i den rigtige retning, er essentielt for alle hjemmesider. Du kan også supplere op med en søgefunktion, så folk lettere kan finde de det de søger, og måske søger de på din side, i stedet for at gå tilbage til søgemaskinerne.

3 Sekunder - Farvel!

En hurtig hjemmeside er et must i forhold til SEO, og er positiv for din hjemmesides bounce rate.

Ingen gider at vente på at loade en hjemmeside. Den gennemsnitlige bruger forlader din hjemmeside hvis det tar mere end 3 sekunder at loade. Hvis dine besøgende klikker væk allerede inden din side er indlæst, er det katastrofalt for din bounce rate.

CTA eller Call To Action

Hvis du er en service baseret virksomhed, er din hjemmesides primære funktion, formentligt at sælge dine timer til dine besøgende. Derfor vil du formentligt også forsøge være afhængig af om dine besøgende finder din “kontakt” side, eller i det mindste skriver sig op til dit nyhedsbrev.

Mange af dine besøgende kommer formentligt for at læse en spændende artikel på din blog, og ikke direkte til din forside. Det er derfor heller ikke sikkert at dine besøgende reelt opdager hvad din virksomhed tilbyder, eller hvem du er.

En CTA eller Call to action, på alle dine sider, vil få dine besøgende styret i den retning du ønsker, et skridt nærmere på at blive kunder. Et eksempel kunne være et knap som førte din besøgende til en anden side, men det kan også være at indsamle information på potentielle kunder, som denne knap herunder: 

Intern link building

De fleste ved at det er vigtigt for ens rangeringer i søgeresultaterne, at man får lavet en god intern link struktur. 

Det tillader søgemaskinerne at forstå og sammensætte din hjemmeside så du kan rangere på det du vil findes på. Men det kan også virkeligt forbedre din bounce rate. 

Besøgende er væsentligt mere tilbøjelige til at kigge videre på din side, hvis de får nogle gode forslag til andre sider som også er relevante for dem i forhold til det de netop nu kigger på.

Målgruppe optimering

Her skiller vi fårene fra bukkene. 

Udover en decideret søgeordsanalyse, bør du også undersøge din målgruppe og finde ud af om dit sprog og dine formuleringer, design etc. virker attraktivt til din specifikke målgruppe. Der er markant forskel på om din målgruppe er folk der strikker, eller folk som søger en revisor. Tænk over hvilket signal du sender. 

Det er her at din bounce rate og din overordnede SEO strategi hænger sammen. Du skal formentligt også se på din SEO strategi i forhold til, både betalt annoncering men også de organiske placeringer.

Optimeret indhold vil nå din optimale målgruppe, det vil holde dem længe på din side, hvilket resulterer i en positiv effekt på din bounce rate. 

Hold din blog opdateret

En løbende opdatering af din blog, med frisk relevant indhold vil hjælpe dig i din jagt på at sænke din bounce rate.

Tilbagevendende brugere vil begynde at fylde i sine statistikker i forhold til nye besøgende efterhånden som de begynder at se dig som en pålidelig kilde til at hente information inden for din niche. Tilbagevendende kunder som kommer direkte til din hjemmeside er normalt længere på din hjemmeside end nye kunder, hvilket hjælper med at nedbringe din bounce rate.

Mofa

For at lære mere om din bounce rate, eller andre aspekter omkring SEO, kontakt Mofa i dag på mail info@mofa.dk 

Udfyld formularen herunder, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

søgeresultat side SERP SEO

Bedre SEO på shopify hvordan?

Når man driver en Shopify webshop er det ikke nok at have spændende produkter på hylderne, hurtig leveringstid og fantastisk kundeservice. Der er noget du

Læs mere »
Scroll to Top

Skal din virksomhed også have succes online?

Lad os komme i gang!