Er du i tvivl om hvilke SEO værktøjer du skal bruge?
Hvad bruger de professionelle?
Hvad kan de forskellige SEO programmer?
Læs med i artiklen her, hvor jeg vil belyse de bedste SEO værktøjer som du SKAL kende til, og udefra denne, bør du nemt kunne vælge et eller flere værktøjer som passer til din situation.
1. Google analytics
Google Analytics (GA) er et analyse værktøj som er ret essentielt for at forstå dine besøgende, både deres færden rundt på din hjemmeside, men også hvordan de er kommet derhen. Hvis du ikke allerede har sat GA op på din hjemeside, er det bare med at komme i gang.
Så snart du har lagt en lille kode ind på din hjemmeside og oprettet din konto hos Google, er du klar til at tracke alle bevægelser på din hjemmeside.
Når du benytter GA kan du følge med i både data om færden på din hjemmeside, men også data om dine besøgende, hvilken enhed de benytter, hvor lang tid de er på din hjemmeside, og meget meget mere.


2. Screamingfrog
Sindsygt godt værktøj til at lave tekniske SEO analyser af hjemmesider. Det kan godt være lidt svært at komme i gang med, da det ikke er lavet til den almene hjemmeside ejer, men nok mere til folk som er vant til at arbejde med SEO. Du kan nemt få et overblik over dine siders meta description, title tags, H1, h2 osv. Du kan også danne dig et godt overblik over din interne linkstruktur.
Jeg syntes du skal give det en chance, og bruge tiden på at sætte sig ind i programmet overordnet, hvis du tar SEO alvorligt, er det virkeligt et godt gratis værktøj.
Gratis medmindre du har en STOR hjemmeside med over 500 URL. De fleste kan sagtens nøjes med gratis versionen.
Du finder værktøjet her.
3. MozBAR
MozBar er en udvidelse til din Google chrome browser. Den scanner de hjemmesider du besøger, og kan vise dig f.eks Page authority, Domain authority & antal backlinks. Det er virkeligt er fordel når du arbejder med din Off-page SEO og hermed din linkbuilding.
Det er et lækkert lille tool du kan have i værktøjskassen, det er super nemt at benytte og så er det GRATIS!
Du finder det lige her.



4. SEO meta in 1 click
Endnu et lækkert plugin som bare er virkeligt nemt og overskueligt når du bare lige skal tjekke den side du besøger.
Uanset om det er dine egne sider, eller dine konkurrenters får du hurtigt et overblik over om den enkelte side har styr på H1, Meta description, title osv.
Du kan se på det screen shot jeg har lagt ind her hvordan programmet ser ud under brug, og hvilke oplysninger man hurtigt og nemt får, mens man surfer rundt på hjemmesider.
Du kan downloade plugin til din Google chrome browser, som i øvrigt er gratis at bruge lige her.
5. Ahrefs
Et omfattende SEO værktøj som har virkeligt mange funktioner, for nogen helt uoverskueligt mange funktioner, og det kræver også at du har en forståelse for SEO for at kunne bruge alt det data du kan trække ud af Ahrefs.
Det er for at sige det lige ud, nok ikke her du skal starte, da du formentligt vil drukne i en masse data, som du ikke ved hvad du skal bruge til.
Ahrefs er et SEO værktøj som koster et månedligt gebyr at bruge, men som også er meget populært blandt SEO konsulenter og bureauer, og det er ikke uden grund.
Den billigste pakke koster 99$ men dækker formentligt dit behov.
Du kan finde Ahrefs lige her.


6. Semrush
Semrush minder langt hen ad vejen om ahrefs, det er de 2 største spillere på SEO markedet, og diffentierer en del i funktioner og brugerflade, og så alligevel ikke.
Jeg syntes at Semrush er mere brugervenligt end Ahrefs, men det er helt sikkert en smagssag.
Hvis du ikke har budget til dem begge, kan du prøve dem af gratis, og se hvilken som er bedst for dig.
Den mindste Semrush pakke koster 120$ om måneden.
Du kan finde deres hjemmeside lige her.
7. Morningscore
Jeg vil gerne slå et slag for det første danske SEO værktøj, på listen.
Jeg har testet Morningscore igennem nogle måneder og sammenholdt det med Semrush og Ahrefs, og kan hurtigt afsløre, at for 95% af alle som laver SEO på deres egen hjemmeside eller måske har et par enkelte kunder, vil dette være mit anbefalede SEO værktøj.
Morningscore formår virkeligt at gøre SEO nemt og sjovt, og vil for rigtigt mange fuldt ud dække behovet, og lidt til.
Hele opsætning er lavet på en sjov interaktiv måde, hvor du får point efter hvor godt du klarer dig, der bliver løbende oprettet “missioner” med oftest ret pædagogisk forklaret guides, så SEO bliver håndgribeligt selv hvis du ikke har det store kendskab til SEO til at starte med.
Du kan også holde øje med hvor høj en værdi det har det SEO arbejde du laver på din hjemmeside, i forhold til hvad samme “placeringer” og besøg havde kostet i annoncekroner med Google ads.
Jeg vil virkeligt anbefale at give Morningscore en chance, de har 14 dages Gratis prøveperiode lige nu, jeg er sikker på du bliver glad for det.
Du finder Morningscore lige her.


8. Google page speed
Din hastighed er vigtig, det har jeg også omtalt i min 15 tips SEO guide. Derfor er det også et uundværligt værktøj at kunne se hvordan Google ser din hjemmeside, fra mobil, men selvfølgeligt også stadigvæk fra computer. Google kommer også med forslag til ændringer som du kan lave for at optimere din hjemmeside hvis den scorer dårligt. Disse kan du tage med videre til din webudvikler.
Du kan teste din egen hjemmeside lige her
9. Yoast SEO
Bruger du wordpress, så er Yoast en af de plugins som du må installere i dit administrations panel med det samme, det er en super nem måde at få skabt og installeret fornuftige URL, Title Tag, og meta description på dine sider når du opretter dem.
Yoast kommer også med diverse forslag til udbedringer du bør lave, det er ikke dem alle som er lige relevante, men det må du selv vurdere, det er som udgangspunkt nogle gode SEO anbefalinger der kommer.
Det er rigeligt med de funktioner man har i gratis versionen, og det er virkeligt et plugin jeg vil anbefale alle at installere.
Du kan installere Yoast direkte i dit WordPress admin panel.
Du kan læse mere om Yoast lige her.


10. Wordcounter
Når du arbejder med SEO, ved du også at det er meget relevant hvor mange ord du har på dine sider, i forhold til dine konkurrenter. Hvis du ikke har styr på dette, kan du læse min guide her om On-page SEO.
Dette er den side jeg bruger, det er nemt at kopiere dit indhold ind i denne counter og få en optælling på antal ord.
Du finder værktøjet lige her.
Seo Ekspert!
Jeg hedder Michal Johansen, og har igennem denne artikel delt de 10 vigtigste SEO værktøjer med dig, dem som alle kender til, og dem som jeg helt sikkert kommer til bruge meget i 2022.
Jeg håber du har lært et par nye værktøjer at kende, og du bliver glad for dem i dit SEO arbejde.
Hvis du har brug for hjælp til SEO til din virksomhed, må du endeligt ikke tøve med at kontakte mig, du kan også komme til tops i søgeresultaterne. Du kan læse mere om her, hvordan jeg kan hjælpe dig som SEO konsulent

Skal vi gøre din hjemmeside synlig?
Udfyld formularen herunder, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.