Fejl 404 WordPress Hurtig Guide 2023

Michal Johansen

Michal Johansen

Indehaver af mofa.dk

Alle indlæg

Indholdsfortegnelse

Hvem har ikke prøvet at lande på en fejl 404 side, når de surfer rundt på nettet?
Som besøgende er det irriterende, men hvis det er din hjemmeside som laver en 404 Fejl, kan det være en dyr affære.

En 404 kan både betyde dårligere SEO, og mistet omsætning fra potentielle kunder.
404 Fejl er ret udbredte, selvom de er utroligt nemme at fjerne i wordpress.
I dette blog indlæg vil jeg forklare dig hvad du skal vide om 404 fejl: Hvorfor betyder de noget? Hvorfor skal de fjernes?

Naturligvis får du også et par metoder til at fjerne dem fra din hjemmeside.

Lad os komme i gang. 

404 fejl hvorfor?

404 Fejl er relativt udbredt, og kommer ofte grundet en af følgende årsager: 

  • URL Fejl. Hvis du har sat et ord eller et tegn forkert I indtastningen af en URL, vil du blive mødt af en 404 side. Dette er med stor sandsynlighed årsagen til at du møder en 404 side, så kontroller om din URL er korrekt, før du går videre. 
  • Ændringer på din DNS. Hvis du netop har lavet ændringer I dit DNS, kan det sagtens tage et døgn før disse træder i kraft. 
  • Permalink fejl. Problemer med dine permalink kan give 404 fejl sider. 
  • Divergerende plugins eller temaer. Hvis du for nyligt har installeret nye plugins eller tema på din wordpress side, kan dette skabe problemer med dine urls. Dette kan skabe døde links og derfor 404 fejl sider. 

Betyder 404 sider noget?

Både fra et brugervenligheds og et SEO perspektiv, er 404 sider ikke en positiv ting. Lad mig forklare: 

Afskrækker besøgende og potentielle kunder. 

Som jeg startede med at skrive, har du sikkert selv oplevet 404 fejl, når du surfer rundt på nettet.
Du ved lige så godt som alle andre, hvor irriterende det er at man ikke kan finde det produkt eller den artikel man leder efter. Resultatet er ofte at man finder en konkurrents hjemmeside, som virker. 

Det er her hvor 404 fejl kan være skadeligt for din virksomhed. Det vil øge din bounce rate ( Som kan sænke dine SEO placeringer) og give dine kunder et billede af du har en utroværdig hjemmeside med fejl. Det er ikke mærkeligt hvis din kunde finder et andet sted at handle.  

SEO bekymringer

Mange 404 fejl er også dårligt for din SEO optimering: Googles robotter vil ikke registrere eller indeksere siderne som de normalt ville gøre. I Robotternes verden eksisterer siderne slet ikke. Det kan altså betyde at timevis af arbejde lagt I at lave noget godt SEO optimeret indhold på din hjemmeside, er spildt da det hverken bliver set af Google eller dine kunder.
Du kan ende med at blive straffet af Google fordi du har en ustabil hjemmeside med for mange fejl på. Hvis din hjemmeside kæmper med mange døde links eller 404 fejl, kan det være en god ide at ansætte en WordPress SEO Konsulent da de kan sikre at du ikke ødelægger dine backlinks, når du skal rydde op i 404 fejl sider. 

Hvordan fjerner man fejl 404

Heldigvis er det relativt nemt at fjerne 404 fejl I wordpress. Jeg vil her give dig et par metoder du kan bruge hvis du har udfordringer med fejl sider eller døde links:

(Pro tip: Jeg anbefaler at du starter med at tage en backup af din side, så du altid kan vende tilbage, hvis du kommer til at skabe fejl)


Nulstil din hjemmesides permalinks 

Det første du skal prøve er at nulstille din hjemmesides permalink. Dette kan indstilles direkte fra dit wordpress admin panel.
Under Indstillinger >Permanente links. Du behøver ikke at ændre noget, blot scroll til knappen “Gem ændringer” og tryk på den. Dette vil gendanne dine permalink indstillinger. 

Prøv nu at gå tilbage til din hjemmeside, og load siden igen. Hvis fejl 404 ikke er der længere, var det blot et permalink problem. Hvis 404 fejlen fortsat eksisterer, bliver du nød til at prøve en anden mulighed. 

Deaktiver temaer og plugins 

Som nævnt tidligere, kan ødelagte links og fejl 404 skyldtes at nogle af dine plugins eller et tema. For at se om problemet ligger her, vil jeg anbefale dig at deaktivere samtlige af dine plugins, og dit WP tema. Se om det gør en forskel, hvis 404 fejlen forsvinder så har du lokaliseret fejlen. Hvis fejlen ikke forsvinder, så er det ikke et plugin eller et tema problem. 

Redirect dine fejl sider

Hvis dine 404 sider dukker op, fordi de plejede at linke til et udgået eller udsolgt produkt, er den bedste metode at lede de besøgende videre til en erstatning eller en anden side som er relevant for dem. Dette gør at du ikke ødelægger dine backlinks, og gør at nogle besøgende vil vælge alternativet frem for det de oprindeligt søgte. Dette vil også sænke din bounce rate for denne side. Du kan lave redirect ved at installere et wordpress plugin f.eks “redirection” det er også en god ide at lave din egen personlige 404 side, lav den sjov, og brug humor til at vinde din besøgendes tillid til at klikke videre på din side. 

Skal du have hjælp til 404 Fejl?

Udfyld formularen herunder, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

søgeresultat side SERP SEO

Bedre SEO på shopify hvordan?

Når man driver en Shopify webshop er det ikke nok at have spændende produkter på hylderne, hurtig leveringstid og fantastisk kundeservice. Der er noget du

Læs mere »
Scroll to Top