Hvad er en webdesigner?

Michal Johansen

Michal Johansen

Indehaver af mofa.dk

Alle indlæg

Indholdsfortegnelse

Har du undret dig over hvad en webdesigner kan gøre for din virksomhed? Eller måske du er i tvivl om, hvordan du bliver webdesigner? Har du et ønske om at lære mere omkring hvad det vil sige at være webdesigner, kan du læse med i artiklen her, hvor jeg vil besvare de oftest stillede spørgsmål. 

Hvad er en webdesigner?

Som webdesigner er det din opgave at designe og måske stå for den tekniske del af aspekter af en hjemmeside, men det kan også være app udvikling eller andre platforme som du specialiserer dig i. 
 

De fleste webdesignere arbejder for et webbureau, men man kan også arbejde selvstædigt som freelance eller måske endda være ansat direkte hos den man udvikler og designer hjemmesider til.

Webdesigneren kan også blive kaldt for: 

  • Multimediedesigner
  • Interaktiv designer
  • Hjemmesidedesigner
  • Webudvikler
  • App udvikler
 

Hvad laver en webdesigner?

Webdesignere udvikler og designer typisk de hjemmesider som brugerne møder på internettet, det kan være alt fra webshops, landing pages eller apps hvor det kan være dele af projektet som webdesigneren har ansvaret for, men det kan også være i en rolle som projektleder hvor man har det overordnede ansvar for web projekter. Det er vigtigt at en webdesigner kan lave et flot og professionelt hjemmesidedesign.

Nødvendige egenskaber

Når du skal arbejde som webdesigner kan du komme i lære i en virksomhed, eller du kan selv gå i gang med at lære det nødvendige. Det kan være svært at starte fra scratch, men det er klart nemmere i dag, end det nogensinde har været før.

Det er en stor fordel hvis du har erfaring eller interesse for en eller flere af følgende:

  • Teknisk forståelse
  • Grafisk forståelse
  • kendskab til kodning
  • Adfærdspsykologi 
  • Søgemaskineoptimering
  • Google Adds
  • Sociale medier
  • Konverteringsoptimering

Webdesigner jobbet

Designere inden for hjemmeside området, arbejder ofte med projekter som inkluderer: Private hjemmesider, offentlige hjemmesider, og erhvervs hjemmesider. De kan også designe: webshops, blogs, guides og apps eller andet i samme genre.


Mange webdesignere arbejder selvstændigt på mindre projekter, men oftest i teams på større projekter, hvor man har hver sit ansvarsområde. Som webdesigner kan man blive ansat som projektleder, hvor du har ansvaret for projektet, både at de overordnede rammer overholdes, men også budget overholdelse og tidsramme. 

Som webdesigner kan man arbejde med flere forskellige faser i projekter det kan være, planlægningen, designet, udviklings og testfasen. 

Opgaverne i planlægningsfasen omfatter udvikling af konceptet. Det er bl.a. idéer til indholdet, funktioner og design m.v. samt beslutninger om designet. 

I design- og produktionsfasen er du som designer sparringspartner for resten af produktionsteamet. Er du samtidig projektleder, omfatter jobbet også sammensætning af produktionsteamet, valg af leverandører og styring af produktionsforløbet. Et produktionsteam kunne omfatte bl.a. grafisk designer, programmør og tekstforfatter.

Produktionsfasen slutter med en gennemtestning af hjemmesiden.

SEO (Search Engine Optimization) har betydning for virksomhedens synlighed og rangeringer i søgemaskinernes søgeresultater. Webdesigneren arbejder her med viden om søgeordsanalyser søgeordsværktøjer mv. det vil ofte give mening at bruge en dedikeret seo konsulent til disse opgaver. 

Webdesigneren kan ofte være projektleder og stå for design af hjemmesidens:  Grafik, animation og navigation. Desuden laver en webdesigner brugerfladen, programmering af databasen, tekst og test af siden.

Hvad tjener en webdesigner?

Hvis du er ansat som webdesigner i et webbureau i københavn kan du forvente en løn mellem 25.000-50.000. 
Det kommer meget an på dine færdigheder, og din erfaring og hvilken værdi du kan skabe for et webbureau. 
Som selvstændig webdesigner er det ligesom med alt andet når man er selvstændig, man kan naturligvis tjene flere penge, men man kan også tjene væsentligt mindre.

Man har  en masse udgifter og risiko forbundet med dette i forhold til at være ansat. De fleste som bliver selvstændige freelance webdesignere gør det nok mere grundet den frihed som følger med ved at være sin egen chef og kunne arbejde fra sin computer. 

Udfyld formularen herunder, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

søgeresultat side SERP SEO

Bedre SEO på shopify hvordan?

Når man driver en Shopify webshop er det ikke nok at have spændende produkter på hylderne, hurtig leveringstid og fantastisk kundeservice. Der er noget du

Læs mere »
Scroll to Top