fransk bulldog solbriller i hængekøje

Hvilken URL forkorter skal du bruge i 2023?

Michal Johansen

Michal Johansen

Indehaver af mofa.dk

Alle indlæg

Indholdsfortegnelse

Hvis du har din egen hjemmeside, er brugen af en URL-forkorter en effektiv måde at få delt links til din side. Du får dem simpelthen til at fremstå mere clean og æstetisk tiltalende. Nogle URL shorteners tilbyder dig også måder at spore trafikken til dine sider på, når den kommer fra linkdeling.

Der findes mange forskellige URL shorteners på nettet, derfor kan det være svært at vælge den rigtige til din hjemmeside. I denne artikel vil jeg gennemgå nogle af de bedste og mest populære URL forkortelses tjenester, hvad de hver især tilbyder, og hvordan de kan gavne din sporing og SEO.

Så hvilke URL-forkortere skal du bruge i 2022? Lad os se tage et kig på det.

Hvad er en URL-forkorter?

En URL-forkorter er en tjeneste, der giver dig mulighed for at forkorte alle lange, rodede URL’er til din hjemmeside til korte, mere æstetisk tiltalende URL’er eller ‘slugs’ om man vil. Nogle URL-forkortelsestjenester tilbyder også sporing, så du nemt kan overvåge mængden af ​​trafik eller delinger, dine links får på daglig basis.

Fordele ved at bruge URL-forkorter
Fordelen kan være at du skaber nogle Links som er korte, og som ikke fylder meget når du deler dem. F.eks er dette meget brugbart hvis dit link er langt, og du vil dele det på sociale medier, hvor pladsen ofte er trang i hvert opslag.

Mere visuelt tiltalende
Lad os se det i øjnene, lange links fyldt med tal og symboler får os til at tænke på én ting: spam. Brug af en URL-forkorter er en fantastisk måde at rydde op i dine links og få dine websider til at virke mere professionelle, når de vises i søgefeltet. Kortere webadresser er også nemmere for mobilbrugere at få adgang til, og generelt er de bare mere visuelt tiltalende end et stort virvar af bogstaver og tal.

Kan hjælpe med at overvåge trafikken
Hvis du har en hjemmeside, sporer og overvåger du sandsynligvis trafikken allerede. Nogle URL-forkortelsestjenester giver dig mulighed for at overvåge trafikken til dit websted, så du kan få en idé om, hvor mange personer, der deler dine links, og hvor. At have adgang til disse oplysninger kan hjælpe dig med at forbedre dine marketingstrategier ved at se, hvor dit indhold er mest populært.

Nemmere at dele
Hvis dit indhold er fantastisk, er det mere sandsynligt, at besøgende ønsker at dele dit indhold med deres venner og følgere på de sociale medier. Men vil besøgende have lyst til at dele et link, der består af tusindvis af tegn? Højst sandsynligt ikke. Som jeg allerede har sagt, betyder lange links spam og indhold af dårlig kvalitet. Dette er grunden til, at en URL-forkorter er vigtig, hvis du er afhængig af organisk trafik for at booste dine websitehits. Jo mere trafik du får til din hjemmeside, jo højere er dine Google-placeringer sandsynligvis også.

Glem ikke, at mange sider også har tegnbegrænsninger, når det kommer til deling af opslag, såsom Twitter, hvor tegngrænsen er 280. Du vil gerne gøre din URL så kompakt som muligt, så folk kan dele dit indhold organisk uden at det begrænser deres opslag mere end højest nødvendigt.

Kan en URL-forkorter hjælpe min SEO?

Svaret på dette spørgsmål er lidt kompliceret. På den ene side, ja, URL-forkortere vil hjælpe dine langsigtede SEO-mål ved at gøre dit indhold mere delbart og gøre dit websted mere læsevenligt og nemt at navigere til. Men når det bruges til at skjule links og undgå nofollow-tags, kan det føre til spamming, hvilket kan føre til lav brugertillid.

Et nofollow-tag (typisk set i en URL som rel=”nofollow”) er en måde, hvorpå sociale medier kan indikere over for Google, at de ikke skal betragte linket som autoritativt, når sider rangeres. Dette er typisk implementeret for at modvirke misbrug af linkdeling på de sociale medier, hvorved brugere ellers kunne forsøge at manipulere Google-rangeringer ved at spamme med egne links på sociale medier.

Selvom du kan bruge URL forkorter som en taktik til at generere hjemmesidetrafik, er det vigtigt ikke at glemme, at brugertilliden og dine gæsters adfærd er meget vigtig, når det kommer til SEO. At promovere dit indhold naturligt – uden spamming – er den bedste måde at bruge URL-forkortere på.

Bedste URL Shorteners 2022

Hvis du leder efter en URL-forkorter til at bruge på din hjemmeside, er her nogle af de mest populære URL-forkortningstjenester, og hvad de tilbyder:

Bit.ly – En af de mest populære URL-forkortere, Bit.ly giver dig mulighed for nemt at oprette korte, brugerdefinerede URL’er til din hjemmeside ved hjælp af et tilpasset domænenavn. Bit.ly giver også brugere mulighed for at overvåge og spore deres links, i forhold til delinger og klik.

Geniuslink – giver dig mulighed for at spore vigtige data, samtidig med at du tilpasser og forkorter dine URL’er, så de afspejler dit tilpassede domænenavn.

Tinyurl – Tinyurl var en af ​​de første URL-forkortere nogensinde på nettet og kan stadig bruges til at forkorte længere links. Her kan du også tilpasse dine links.

SEO er mere end URL

Når vi snakker resultater i forhold til en SEO-kampagne, er det vigtigt at bemærke, at URL-forkortelser ikke vil være en synderligt afgørende faktor for at øge dine placeringer. I nogle tilfælde er det helt ligegyldigt, og i andre måske en lille effekt.
Succesfulde SEO-optimeringer kræver en kombination af følgende for virkelig at være effektive:

Backlinks

Linkbuilding er rygraden i SEO; backlinks viser, at din side er en autoritativ kilde, når det kommer til dine søgeord og din hjemmeside niche. Kort sagt betragter Google hvert et backlink til dit websted som en “anbefaling” til dit indhold. Jo flere backlinks du har til dit websted (fra velrenommerede & relevante kilder), des højere vil dit indhold blive rangeret.

Indhold af høj kvalitet

Indhold af dårlig kvalitet vil ikke rangere godt, og det vil bestemt ikke skaffe dig nogle kunder. (hvis din hensigt er kommerciel). Uanset om det er dårligt skrevet indhold, eller dårlig SEO-praksis (Grey HAT SEO eller Black HAT SEO), er komplet selvmord. i 2022 er brugertillid en vigtig faktor, og dette starter ved at du skaber indhold af høj værdi, der er relevant for dine målgruppe. Når du rent faktisk leverer noget af værdi til dine læsere, er de mere tilbøjelige til at dele dit indhold, besøge dit websted igen eller udforske resten af dit indhold. Alt dette viser Google at dine besøgende er engagerede, det booster dit og hjælper din SEO.

Professionel SEO ekspert

Hvis du er ny inden for SEO optimering, og prøver at rangere dit onlineindhold, er det ikke en god idé at forsøge at tackle din onlinestrategi uden eksperthjælp. Du kan maksimere dine gevinster og reducere spildtid ved at hyre et SEO bureau til at hjælpe dig med at navigere i processen. Et SEO bureau vil være i stand til at tilbyde ekspertrådgivning, designe en skræddersyet SEO kampagne, der fungerer for din virksomhed, og øger dine konverteringer og salg.

Opsummering og

Er URL-forkortelser så noget værd? Generelt, ja. Det er altid en god idé at gøre dit indhold læsbart, og URL-forkortere kan hjælpe dig med at overvåge og spore dine delinger og visninger. Bare sørg for, at du også implementerer en velafrundet, omfattende SEO-strategi til at ledsage den, ellers er den formentligt ret ligegyldigt.

Er en kortere URL bedre til SEO?

Mens længere webadresser stadig kan rangeres af Google, er en kortere webadresse mere æstetisk tiltalende og vil få din hjemmeside til at fremstå mere professionel. Når du forkorter dine URL ér , kan du også anvende søgeord som slugs, hvilket kan hjælpe med at gøre dine indholdsintentioner klarere og gøre dit websted mere brugervenligt (og derfor forbedre din SEO ved at øge dit websteds troværdighed).

Har din URL betydning for SEO?

Det kommer an på så meget. Generelt vil din URL ikke være den vigtigste faktor, der spiller ind på dine SEO-placeringer. Rene URL’er kan dog forbedre dit websteds læsbarhed og gøre det nemmere for brugerne at navigere på dit websted. Jo længere en læser forbliver på din hjemmeside, jo mere anser Google dit indhold for at være af høj kvalitet.

Hvordan gør jeg min URL SEO-venlige?

Den bedste måde at gøre din URL SEO-venlig på er at bruge et relevant søgeord som URL-slug. Dette gør det nemt at spore og overvåge søgeordsplaceringen og forbedrer også brugeroplevelsen ved at gøre dit webstedsnavigation nemmere.

Jeg har skrevet meget mere i denne guide om: SEO Venlig URL

søgeresultat side SERP SEO

Bedre SEO på shopify hvordan?

Når man driver en Shopify webshop er det ikke nok at have spændende produkter på hylderne, hurtig leveringstid og fantastisk kundeservice. Der er noget du

Læs mere »
Scroll to Top