fransk bulldog i fly med briller mofa hjemmesider

Hvordan du kan bruge Google´s søgeordsforslag til SEO

Michal Johansen

Michal Johansen

Indehaver af mofa.dk

Alle indlæg

Indholdsfortegnelse

Googles autocomplete er de automatiske søgeordsforslag, som de fleste nok kender.

Det er de her ord der dukker op som de mest sandsynlige udefra de bogstaver du har indtastet indtil videre.

Det er en ældgammel metode om har været brugt af SEO eksperter, bureauer, og hjemmeside ejere igennem snart en del år, det gode ved dette “trick” er at det stadigvæk virker super fint den dag i dag.

Grunden til at denne funktion eksisterer er at det sparer tid for brugerne når de skal lave en søgning. Faktisk mener man det sparer omkring 25% af den tid, man ellers ville have brugt på at udføre søgningen ved at skulle skrive det hele ind manuelt. 

Det giver god mening da du ofte kun behøver indtaste enkelte bogstaver, så begynder forslag at dukke op som var det de her bævere der skal have et smæk med en hammer i et tivoli. Indsæt nyt bogstav og nye ord popper frem. 

Det er super smart for brugeren, men det er også super godt for dig som skal arbejde med SEO. Udefra disse søgeords forslag kan du nemt se hvad andre søger på inde for et bestemt område, hvilke problemer dine kunder står med, og hvilke spørgsmål de stiller.

Dette gør dig også i stand til at komme med nogle gode besvarelser på de spørgsmål som bliver stillet, og på denne måde levere en rigtig god service til din målgruppe. I dette indlæg vil jeg fortælle dig hvordan DU kan bruge Google´s autocomplete til at forbedre din hjemmesides SEO.  

Hvad er Google Autocomplete?

Google beskriver selv dette værktøj som “Designed to make it faster to complete searches that you’re beginning to type” som lidt løst oversat til dansk betyder: Designet til at hurtigere at fuldføre de søgninger man starter på at indtaste. 

Funktionen er integreret i googles søgeboks men også når man søger i f.eks google chrome browseren i adresse feltet.

Hovedformålet med disse søgeordsforslag er at mindske den tid brugeren skal benytte for at gennemføre en søgning, og altså dermed øge brugervenligheden. 

Analyser viser også at brugerne sparer 25 af den tid de normalt ville have brugt på at udføre de samme søgninger. 

Siden 2004 har det været en mulighed på desktop enheder. Men i virkeligheden er det nok på telefonen at denne funktion virkeligt kommer til sin ret, da mange syntes det er sværere at indtaste på mobile enheder, med små tastaturer på de forholdsvis små skærme. Uanset om du søger fra en smartphone eller fra din computer er det vidst en funktion de fleste er glade for.  

Som nævnt tidligere, kan disse forslag anvendes til andet end bare brugervenlighed for Googles brugere. Som hjemmesideejer, kan du benytte dette til at få en masse ideer til indhold til din hjemmeside, søgeord du skal arbejde med og opdage dine kunders problemstillinger. Alt denne information kan enten bruges af jer selv, en SEO konsulent eller et digitalt marketings bureau.

Når du begynder at taste ind i Googles søgefelt, kommer der hurtigt en masse forslag op, og det kan være at du har undret dig over, hvordan kan Google skrive sætninger færdig for mig. Der er naturligvis en masse data bag de forslag som dukker op, noget af det data handler om: 

  • Sprog på søgning
  • Geografisk placering
  • Tendenser
  • Tidligere søgninger

Ved at bruge denne data, kan Google autocomplete ofte forudsige, hvad du har tænkt dig at søge efter. Forslagene er unikke for din placering, tendenser, sprog og søgehistorik.  

Googles søgeordsforslag kan også handle om enkelte ord, og sætninger som der er mange andre som har søgt efter tidligere. Men kan også komme fra sætninger og mønstre som Google er stødt på når den crawler internettet. 

Google definerer selv dette autocomplete værktøj som “designed to make it faster to complete searches that you’re beginning to type” og det er også kendte som google søgeordsforslag. Og det er inkorporeret i både deres søgemaskines lille søgefelt, men også i Google chrome adresse baren. 

 

Brug Google automplete til SEO?

For at komme i gang med at kigge lidt på Googles sgeordsforslag til SEO, er det vigtigt at gøre disse tre ting.

  • Log ud af din Google konto, eller gå i incognito mode. 
  • Hvis du bor et andet sted end der hvor din målgruppe befinder sig, bør du benytte en VPN forbindelse. Hvis du for eksempel bor i Danmark men forsøger at komme ind på det spanske marked, er det en god ide at bruge en VPN med placering i Spanien, så får du mere præcise søgeordsforslag,
  • Brug det samme sprog som din målgruppe.

Søgeords analyse

Søgeord er grundstenene i enhver SEO kampagne, og det er vigtigt at gå dem igennem inden man starter en kampagne op. Det vil hjælpe dig med at forstå, dine søgeord bedre, men også at opdage dine konkurrenter og finde deres styrker og svagheder. 

Naturligvis kan Googles søgeordsforslag ikke gøre hele tricket og det er da heller ikke det optimale at bruge til at lave en SEO kampagne udefra, men det er et godt sted at starte. Det kan hjælpe dig med at finde ideer til søgeord, eller ideer til indhold du kan lave til din hjemmeside. Sammen med andre SEO tools er det et super fedt værktøj at have i kassen og du kan få lidt flere oplysninger f.eks antal månedlige søgninger, konkurrence situation osv. 

En unik fordel som Googles autocomplete har, er at den kan komme med long-tail søgeordsforslag som der faktisk er andre der søger efter hyppigt. Nu hvor vi ved at en af parametrene for at levere gode forslag til brugeren er tidligere søgninger, kan du også anvende disse søgeordsforslag til at opstøve disse søgeord.

En god metode til at finde nye søgeord, sætninger, eller problemstillinger du kan lave indhold om er følgende:

  • Indtast et søgeord
  • lav et mellemrum og intast så først et a, se hvad der dukker op prøv så med b og fortsæt sådan gennem hele alfabetet. Når du finder nogle forslag som er gode eller interessante så skriv dem ned. 
  • Brug søgeord både i ental og flertal, ved at gøre dette finder du flere vinkler på de samme søgeord.

Skab indhold

Når du benytter Googles søgeordsforslag, kan du få mange gode ideer til hvilket indhold der er relevant for din niche. Indholds baseret marketing (content markteting) er en stor og vigtig del af SEO, så ved at bruge Googles søgeordsforslag kan du altså få en masse gode ideer til hvad du kan skrive om på din hjemmeside eller blog. 

Search intent

SEO eksperter er ikke i tvivl om vigtigheden af at forstå meningen med det enkelte søgeord. Hvis din hjemmeside giver de besøgende præcis det de leder efter bliver de hængende, de linker måske til din hjemmeside eller vælger at kontakte dig for at købe dine produkter. Det kan være ret svært at forstå søgeordsforslagene og hvad meningen er med den enkelte søgning, men nogle søgninger er mere åbenlyse end andre. 

Autocomplete hjælper dig med at forstå meningen med søgningen, samt at komme med forskellige long-tail versioner af søgeordet. 

Negative søgeordsforslag

detur rejseselvskab dårlige anmeldelser

Forestil dig at du er indehaver af et rejsebureau det kunne f.eks være Detur. Når folk søger på Detur i søgefeltet, kommer der automatisk et forslag op som hedder “Detur anmeldelser” det er der i sig selv ikke noget problem med, men det er utroligt problematisk når man så klikker på dette forslag og opdager at de scorer 2.6 på trustpilot.

Google Autocomplete kan altså være en direkte udfordring mod din virksomhed, hvis du ikke spotter disse søgninger i tide. Hvis du opdager din virksomhed er kædet sammen med negative søgeord på Google er der heldigvis løsninger på problemet, men det kræver en indsats. 

Find problemet— Hvis de negative søgeord kommer af noget reelt, skal du finde problemet. Løs problemet og sørg for at løs dem, så de ikke eksisterer i fremtiden. Det vil tage lidt tid at få rettet dette i søgeordsforslagene, men løbende som det ikke er aktuelt mere, vil det forsvinde i nye positive søgninger. 

Forbedre dit brands image— God PR er en af de hurtigste måder at holde en ren sti. Du kan gøre det på flere måder, men eksempler kunne være lokale events, giveaways, interagere positivt med kunder på de sociale medier og f.eks ved at have en brugbar og hjælpsom blog på din hjemmeside som svarer på din målgruppes problemstillinger. 

Det er vigtigt at du altid holder øje med Googles søgeordsforslag og er sikker på at der ikke er nogle negative søgeord omkring det. Det kan hjælpe dig med at finde reelle problemstilligner i din virksomheds strategi, eller udfordringer med dine produkter eller services. 

Konslusion

Google Autocomplete tool er et meget brugbart værktøj, ikke kun for brugerne af søgemaskinerne, men også for dig der skal forbedre din hjemmeside og din forretning. Det hjælper dig med at være opdateret på tendenser, høj kvalitets søgeord og kan sammen med andre værktøjer som f.eks Semrush virkeligt få dig til at stå stærkt i en SEO kampagne. 

Hvis du arbejder med din hjemmesides SEO burde Google autocomplete værktøjet være en ting du benytter, både til udvikling af kvalitets indhold, såvel som til at finde nye søgeord til din niche. 

søgeresultat side SERP SEO

Bedre SEO på shopify hvordan?

Når man driver en Shopify webshop er det ikke nok at have spændende produkter på hylderne, hurtig leveringstid og fantastisk kundeservice. Der er noget du

Læs mere »
Scroll to Top