frenchie sitting next to garbage can

Hvordan installerer man Yoast SEO på sin wordpress side

Michal Johansen

Michal Johansen

Indehaver af mofa.dk

Alle indlæg

Indholdsfortegnelse

SEO er vigtigt på ALLE hjemmesider, har du en wordpress hjemmeside findes der heldigvis et plug-in som gør SEO lidt nemmere.
Hvis du gerne vil tiltrække besøgende uden at bruge tusindsvis af kroner på reklamer hver måned, kommer du ikke uden om en god SEO strategi. 

En af de nemmeste måder at komme i gang med at SEO optimere sin hjemmeside er med et gratis plugin. Yoast er en af de mest populære plugin til SEO på wordpress, det er fuldt funktionelt, nemt at bruge og tillader dig at indsætte vigtig unik metadata på hver af dine undersider, blog indlæg, landing pages etc.  


Uanset om du er en SEO nybegynder, eller måske en ægte søgeoptimerings ekspert, er yoast utroligt brugbart når der skal laves SEO på en hjemmeside. Jeg vil faktisk påstå at det kan hjælpe dig til at opnå en bedre forståelse for SEO, da det er utroligt brugervenligt.  

I denne guide, vil jeg vise dig hvordan du opsætter Yoast SEO for wordpress, og vil give dig tips som gør dette til dit nye favorit SEO plugin.

Hvad er Yoast SEO?

Som jeg kort forklarede i min indledning, er Yoast SEO et plugin som du kan downloade til din wordpress side. Dette plugin kan hjælpe dig til at optimere dit indhold, I forhold til SEO.
Fra det øjeblik det er installeret på din wordpress hjemmeside, vil Yoast give dig mulighed for at indtaste metadata, bedømme dit indhold udefra læsbarhed, og give den en SEO score. Du vil også kunne danne dig et hurtigt overblik over fejl, i dine tekster. f.eks hvis du bruger dit søgeord for ofte i dine tekster. 

Fordele ved at bruge Yoast SEO

Er Yoast så besværet værd? Her vil jeg komme med nogle årsager til at Toast er en af de populæreste SEO plugins på nettet. 

God til begyndere

Måske er en af de vigtigste argumenter at SEO processen simplificeres, for dem der ikke er helt inde i de tekniske aspekter af SEO.
For hver post kan man vælge et fokus søgeord, og udefra dette få ringgit mange gode råd til hvordan man bør SEO optimere siden. 

Hurtigere end manuel SEO

Hvis du skal lave SEO optimering på din hjemmeside, ville du så kunne klare det alene? I princippet: Ja. Men det ville være en lang process, alt dit indhold skal der læses korrektur på, der skal tælles antal af vigtige søgeord som du putter ind I dine tekster. Her kommer Yoast SEO virkeligt til sin ret. Den gør opgaven overskuelig, og giver dig anbefalede instrukser som du kan følge. Punkt for punkt.  

Ekstra funktioner for betalende kunder

Man kan betale for Yoast Premium hvis man ønsker dette, dette kan automatisere flere processor, og kan hjælpe dig med f.eks fejl 404 sider. Der er helt sikkert brugbare funktioner imellem, til dem der har et budget der tillader dette. Yoast basic er stadigvæk gratis at benytte, og dette i sig selv er en grund til at bruge dette plugin. 

Hvordan installerer man Yoast?

Hvis du gerne vil forbedre dine placeringer I søgeresultaterne med Yoast, vil jeg fortælle dig her hvordan du kommer I gang. (Det tager kun få minutter at downloade og installere)

Gå til din wordpress side

Gå ind på din wordpress side, og log ind på dit admin panel. Til venstre finder du menuen hvor du gerne skulle finde et punkt der hedder plugins, cirka midt nede på bjælken. Klik på denne.

Tilføj nyt plugin

Når du har klikket på menu feltet, vil du blive ledt videre til en ny side, hvor man kan søge efter plugins. Men det skal du ikke gøre endnu. Gå tilbage til menu feltet du netop klikkede på med “plugins” denne skulle gerne være åbnet nu og vise nogle underpunkter. Den ene hedder “Tilføj nyt”. Klik på denne. 

Søg efter Yoast til wordpress

Når du har klikket på tilføj nyt, skal du gå til søgefeltet, til højre på skærmen, og indtaste “Yoast”. Det første forslag der kommer op, skulle gerne være den rigtige, klik på “Installer nu”. 

Aktiver

Glem ikke at trykke på “Aktiver” knappen, når først et plugin er installeret. Dette vil aktivere en installation af et plugin på din side, og du kan nu begynde at bruge Yoast til at SEO optimere din wordpress hjemmeside. 

Opsætning af Yoast

Når du skal til at bruge Yoast SEO, finder du I menuen til venstre I dit admin panel feltet “Yoast SEO” > Generelt. Her Kan du aktivere, eller deaktivere de funktioner du ønsker. Jeg vil anbefale dig at bruge følgende features og hold dem AKTIVE. 

  • SEO analysis
  • Readability analysis
  • Cornerstone content
  • Text link counter
  • XML sitemaps
  • Admin bar menu

Import fra andre plugins

Hvis du vil importere data fra andre plugins, Kan du gøre dette under Yoast SEO > Integrationer. 

Kun Yoast!

Som hovedregel er det en god ide, kun at have et SEO plugin aktiveret af gangen. Dette er vigtigt da flere plugins kan konflikte, og forsøge at overskrive hinandens data. Det er ikke sikkert du opdager fejlen, med det samme, da det kan være ting som meta description som bliver brugt fra et plugin, mens du sidder og opdaterer det i et andet plugin.
Så husk, hvis du er i tivivl, kun 1 SEO plugin, af gangen. 

Når du har fået styr på nogle af basis funktionerne er Yoast, er der her nogle SEO tips, du skal huske mens du bruger plugin´et.

Glem ikke din Off page SEO

Yoast er fantastisk til at optimere SEO på din hjemmeside, men SEO er mere end strategiske søgeord placeret I dit indhold. For at dit fantastiske indhold bliver kan ranke godt, er det som udgangspunkt en rigtig go ide, at have backlinks som peger på din hjemmeside. I SEO er dette bedre kendt som linkkbuilding, og dette er en vigtig del hvis du gerne vil lave SEO der rykker. Du kan bruge Yoast til at optimere dine landing pages, produkt sider, blog indlæg osv. men du bliver også nød til at overveje en Off page SEO strategi. 
Når du skal lægge en seriøst off page SEO strategi, kan det være en god ide at benytte en WordPress SEO konsulent: Med en professionel konsulent, vil det være nemt for dig at få links ind på de rigtige sider, og køre en backlink kampagne som en pro.

Du skal lave søgeordsanalyse!

Yoast er godt til at indsætte søgeord, metadata, og kigge på læsbarheden af din tekst, men det kan ikke foreslå hvilke søgeord du skal arbejde med. Du skal selv lave din søgeords analyse, enten ved at hyre en ekspert som kan klare det for dig, eller ved at lave den selv.
Hvis du selv vil lave din søgeords analyse Kan du benytte, Google søgeords planlægning værktøj, eller et abonnement baseret søgeords værktøj SEO software, det kunne være: Semrush, Morningscore eller noget tredje.

Tænk på brugervenligheden

En ting som er vigtig at huske, efter du har installeret Yoast er at alle plugins kan påvirke din hjemmeside. Nogle plugins kan have en negativ effekt på din sides Loading speed. Sørg for altid at deaktivere de plugin du ikke bruger, og eller har brug for. Deaktiver alle andre SEO plugins før du installerer og aktiverer Yoast.
Du ønsker ikke flere plugins som forsøger at gøre det samme.

Hjælp til SEO?

Udfyld formularen herunder, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

søgeresultat side SERP SEO

Bedre SEO på shopify hvordan?

Når man driver en Shopify webshop er det ikke nok at have spændende produkter på hylderne, hurtig leveringstid og fantastisk kundeservice. Der er noget du

Læs mere »
Scroll to Top