mobilvenligt design

Mobilvenlig hjemmeside – Hvorfor?

Michal Johansen

Michal Johansen

Indehaver af mofa.dk

Alle indlæg

Indholdsfortegnelse

Mobile first, Mobilvenlig & Responsive, kært barn har mange navne. Det er de færreste som ikke er klar over at det er vigtigt at ens hjemmeside er mobilvenlig.
Overordnet kan jeg sige at minimum 50% af dine besøgende bruger deres smartphone til at besøge din hjemmeside med. 

Det er derfor også super vigtigt at du allerede når du udvikler og designer din hjemmeside sørger for at mobilbrugere er mindst lige så velkomne som dem der sidder på en laptop eller computer. 

Måske er din hjemmeside allerede mobiloptimeret, og måske kan du hurtigt hoppe videre til næste artikel. Jeg vil dog vove den påstand at de fleste vil have gavn af at læse med her.

Med denne artikel håber jeg at kunne påvirke til optimering af dit hjemmeside design i retning som vil ændre brugeroplevelsen positivt på din hjemmeside.

Indhold

Mobilvenlig - hvorfor?

Officielt meldte Google ud tilbage i 2018, ja det er ved at være nogle år siden, at man nu kører med Mobile First indeksering. Det betyder at Google lægger højere vægt på hvordan din hjemmeside opleves for mobile brugere, end for dem på computer. Det er altså altafgørende for at få gode placeringer i googles søgeresultater og altså en afgørende faktor for din SEO at din hjemmeside er mobilvenlig.

Hvad er Mobile-first?

Som navnet antyder betyder Mobile first egentligt blot at du udvikler og designer din hjemmeside på en måde hvor mobil brugeren kommer i første række.

Statistisk set er der større chance for at din besøgende besøger din hjemmeside fra sin mobiltelefon end fra en computer, dette gør også at du skal designe din hjemmeside lidt anderledes i dag end man skulle for bare 5 år siden. Mobile-first betyder optimer først til mobile og senere til desktop. Der må ikke gås på kompromis med mobil versionen.

mobilvenligt design

Responsivt design

Hvor det tidligere var nødvendigt at lave en mobil version af en hjemmeside, designer man i dag efter konceptet responsive webdesign. Dette gør at dine brugere får serveret den “Version” af hjemmesiden som passer til den enhed din besøgende kommer fra, uanset om det er Telefon, Tablet eller Computer. 

Et responsivt hjemmesidedesign sikrer alle dine brugere en fantastisk oplevelse, men gør også at du kun skal vedligeholde 1 hjemmeside.

Hvis du fortsat har en hjemmeside som ikke fungerer optimalt fra en telefon, er det altså nu du skal til at i gang.
Det er en kæmpe game changer og en investering som kan tjene sig selv ind uendeligt mange gange. Hvis du har brug for hjælp til at få opdateret dit hjemmeside design, vil jeg anbefale at du kontakter mig med det samme.

3 sekunder eller farvel

Farten på din hjemmeside er vigtig. Den er faktisk utroligt vigtig. Den er så vigtig at du reelt aldrig har en chance i søgeresultaterne hvis din side er for langsom i forhold til dine konkurrenter. Hvis du skal score højt i Googles resultater må det ikke tage mere end 3 sek. at indlæse din hjemmeside. Hvordan finder man ud af om ens hjemmeside er langsom eller hurtig? Jeg vil anbefale dig at bruge Google eget værktøj som kan bruges gratis det finder du lige her: Google page speed
Et andet værktøj som jeg også kan anbefale dig at bruge er GTmetrix

Dine besøgende har ikke tålmodigheden til en langsom hjemmeside, hvis du ikke leverer det de søger hurtigt, finder de blot en anden hjemmeside som kan. 

Nogle ting du kan se på for at optimere hastigheden på din hjemmeside er: 

– Hurtig hosting
– Optimering af dine billeder
– Lazy Load 
– Cache
– CDN 

Men også optimering og renskrivning af din kode, samt begrænsning af hvilke filer som indlæses inden det er nødvendigt.

Enkle Menuer

Sørg for at din menu struktur er overskuelig og at størrelsen er på en måde hvor man ikke skal zoome ind på hjemmesiden for at kunne ramme den rigtige knap. 
Et lille hamburger icon oppe i højre hjørne er det som er ved at være normen, og den skal du følge. 

Enkelt webdesign

Jo mere rent og overskueligt dit website fremstår des nemmere er det for dine besøgende at navigere, fange dit budskab men også handle eller konvertere til kunder. 
Mange forstyrrende elementer, kan måske fungere på Desktop, men når man kun har så meget skærm at gøre godt med, skal man virkeligt tænke over når man laver sit hjemmeside design. 

SSL Certifikat

Du skal have et SSL-certifikat installeret på din hjemmeside. Det sikret dit website og ikke mindst dine brugere med en HTTPS-forbindelse. Google går op i at levere gode resultater til dens brugere, Mobil brugere først. Med en https forbindelse, kan du hjælpe google med at forstå at du er et troværdigt og godt resultat at placere i søgeresultaterne. 

Opsummering

Selvom det allerede er mere end halvdelen af dine besøgende som kommer fra en mobiltelefon i dag, vil antallet af besøgende som kommer fra en mobiltelefon kun stige med tiden. 

Uanset om din hjemmeside er mobiloptimeret og mobilvenlig i forvejen håber jeg du har fået noget ud af at læse med i denne artikel. 

Det er aldrig for sent at optimere sin hjemmesid. Hvis du ønsker at optimere din hjemmeside, men ønsker hjælp fra en professionel til at føre det ud i livet, må du endeligt ikke tøve med at kontakt en hjemmeside designer

semrush 200 organiske søgeord screenshot

Hvad er SEO?

I dette indlæg starter jeg med at forklare dig hvad SEO er, og hvorfor det er så vigtigt for din virksomhed. Jeg vil komme rundt

Læs mere »