Teknisk SEO

Byg en hjemmeside som søgemaskinerne elsker

seo konsulent

Hvad er teknisk SEO?

Teknisk SEO er fundamentet når du skal skabe en hjemmeside som søgemaskinerne kan tolke og forstå. 

SEO Optimering er ofte delt of i bare On page SEO og Off page SEO, men der er en del af SEO som egentligt står bag dem begge, Teknisk SEO. Teknisk SEO er fundamentet for din succes online. 

Solid teknisk SEO tillader søgemaskinerne at opdage, crawle og indeksere din hjemmeside.

Teknisk SEO handler ikke om at optimere indhold på din hjemmeside, men mere om at optimere din hjemmesides infrastruktur.

Målet med teknisk SEO er at skabe en struktur på din hjemmeside, som harmonerer med indholdet på den. Det vil booste mængden af organisk trafik du får fra søgeresultaterne.

choice, select, decide-2692575.jpg

Hvorfor vælge et teknisk SEO bureau?

Kravene fra søgemaskinerne stiger fortsat. Google og andre søgemaskiner vil gerne give deres brugere de mest præcise svar på deres spørgsmål og søgninger.

Derfor benytter de “robotter” til at læse og crawle hjemmesider igennem, for at indhente den viden og information de har brug for, til at effektivt kunne rangere hver enkelt hjemmeside i søgeresultaterne. 

Hvis din hjemmeside er vel struktureret teknisk åbner du op for at søgemaskinernes robotter kan evaluere dit indhold på hjemmesiden hurtigt og effektivt.

Du kan have en flot hjemmeside og en masse velskrevet godt  indhold, men hvis det tekniske fundament ikke er på plads vil du ikke blive præsenteret i søgeresultaterne. 

Teknisk SEO er faktisk ikke kun lavet til søgemaskinerne, en hjemmeside som er optimeret for teknisk SEO vil være hurtig og brugervenlig. Det betyder at dine brugere nemt og effektivt kan navigere rundt på din hjemmeside, fra forskellige enheder. Noget som i sidste ende påvirker at dine besøgende rent faktisk gider at besøge din hjemmeside, og kigge på hvilke produkter eller ydelser du tilbyder.

Mobilvenlig hjemmeside

Som nævnt går teknisk SEO og brugervenlighed hånd i hånd.

Mere end halvdelen af alle hjemmesidebesøgende bruger en mobil enhed, og derfor SKAL din hjemmeside naturligvis være mobiloptimeret. Her kan Teknisk SEO spille en stor rolle for hvor god en oplevelse det er at besøge din hjemmeside fra en mobiltelefon.

Et responsivt hjemmeside design er ikke bare æstetisk det flotteste uagtet hvilken enhed dine besøgemde kommer fra. Det er også det nemmeste og klart den version søgemaskinerne elsker. 

Et responsivt design tilpasser sig til den enkelte besøgendes enhed, og betyder at din hjemmeside ser forskellig ud, hvis du besøger den fra en computer eller en iPad eller en smartphone. Metoden er dynamisk og i og med at det er samme side som blot opfører sig forskelligt til forskellige enheder er det ikke et problem med duplicate content. Det er derfor det eneste rigtige når det kommer til Mobil SEO.

mockup, psd, ipad-654585.jpg

Analyse først

Som med alle andre former for SEO, bør man altid lave en grundig analyse af situationen inden man påbegynder arbejdet. 

En analyse vil vise hvilke udfordringer vi står overfor. Viderestilling, links, ødelagte links og duplicate content. 

Det betyder at man nøjagtigt ligesom google bruger et program til at crawle din hjemmeside, og kombineret med værktøjer som Google search console og Google analytics kan man ligge en plan for en SEO strategi.

Teknisk SEO konsulent

Når man taler om teknisk SEO er der mange ting som er involveret i processen f.eks:

Struktur

Crawler

Hastighed

Internationale overvejelser

Sikkerhed

Hjemmeside struktur

Ved at skabe en nem og overskuelig hjemmeside struktur, laver du en hjemmeside som er nem at finde rundt på både for dine besøgende men også for søgemaskinerne.  Hele strukturen op sideopsætningen er altså fundamentet som din hjemmeside står på. Hvis man starter rigtigt her, har man en kæmpe fordel som breder sig som ringe i vandet til resten af dine hjmmeside og din virksomhed.

Der skal laves en form for et hiraki, og dette skal afspejles i både måden din hjemmeside præsenteres på men også i din URL struktur. Hvis du sætter din hjemmeside smart op, så er alle undersider max et par klik væk, og meget overskuelig at navigere rundt på for alle. 

Der skal være en fornuftig brug af interne links igennem hele din hjemmeside. Alle links skal naturligvis virke, døde links, gør det utroligt svært for søgemaskinerne at gennemskue din side struktur og hvilke sider som er vigtigere end andre på din hjemmeside. Det gør også at sandsynligheden for at havne på side 1 på Google falder en hel del. 

Implementering af XML sitemap, tilbyder søgemaskinerne et detaljeret oversigts kort som søgemaskinerne kan bruge til at gennemskue strukturen på din hjemmeside. 

SEO dame med laptop

Crawling og indexering

Som nævnt bruger søgemaskiner robotter til at at crawle din hjemmeside. Det er også derfor det er utroligt vigtigt at du sætter din hjemmeside op på en måde så det er nemt for disse robotter at navigere rundt på din hjemmeside. En god intern link struktur er en god start. 

Når robotten ankommer på din hjemmeside vil den starte med at kigge efter om der findes en robot.txt fil. Dene fil arbejder sammen med din XML sitemap. Når disse to er implementeret og fungerer korrekt kan søgemaskinerne crawle og indeksere din hjemmeside korrekt.

Desværre betyder det også at hvis der ikke er styr på dette vil det påvirke dine placeringer i søgeresultaterne negativt, og dermed besøgende som kommer fra Google. 

Når først søgemaskinens robot har crawlet siden, og analyseret indholdet gemmer den data omkring indholdet og indekserer din hjemmeside i søgeresultaterne udefra dette. Dette betyder at du kan blive vist i søgeresultaterne på google på relevante søgninger. 

Hvis din hjemmeside skal være synlig på side 1 på google, er det nødvendigt med veludført on page, off page og teknisk SEO.

Hurtig hjemmeside

Uanset om dine besøgende kommer fra Mobil eller desktop, forventer de lynhurtige hjmemesider. Omkring halvdelen af alle brugere vil forlade enhver side som tager længere end 2 sekunder at loade. Der er altså ikke plads til en dårligt opsat side, som skal loade længe. Der er mange forskellige værktøjer til at se din hjemmesides loading hastighed. Med disse værktøjer kan du nemt se hvordan du klarer dig i forhold til dine konkurrenter. Hvis din hjemmeside er for langsom, er der en del ting man kan optimere og ændre på for at mindske loading tiden.F.eks. optimere og reducere størrelsen på dine billeder, mindske koden på hjemmesiden, samt tilsikre at du bruger caching effektivt.

Byg en sikker hjemmeside

Søgemaskinerne vil anbefale sikre hjemmesider. Det bliver værdsat, at din hjemmeside passer på dine besøgendes dataog informationer. en SSL (Secure socket layer) bygger en mur af beskyttelse for dine besøgende. HTTPS giver din hjemmeside autoritet og troværdighed som gør at både Google og dine besøgende stoler mere på din hjemmeside og hermed din virksomhed. Det er usansynligt at du får din hjemmeside på side 1 i søgemaskinerne hvis du ikke viser at din hjemmeside er sikker. Der er et stærkt bånd mellem sikkerhed og SEO.

Flersproget hjemmeside

Hjemmesider som henvender sig til besøgende fra flere lande, skal naturligvis tilbyde deres indhold på de relevante sprog. Der er mange elementer af teknisk SEO som skal være på plads når man vælger at optimere og lave flere sprog på sin hjemmeside. Dette inkluderer en enssartet URL struktur, og at man benytter HTML hreflang tags for at undgå at søgemaskinerne tror der er tale om duplicate content og fejlagtigt straffer din hjemmeside.

MOFA til din tekniske SEO

Mofa arbejder sammen med forskellige virksomheder i mange forskellige brancher, med alle elemeter af deres SEO.

Hvis du er ved at begynde din rejse med online markedsføring, kan du få en utroligt stærk samarbejdspartner i Mofa. Jeg sørger for at du får en teknisk velstruktureret hjemmeside som danner det bedste fundament for at dit indhold kommer til at stå stærkt i søgemaskinerne.

Alternativt har du måske allerede en veletableret hjemmeside, som ikke når dens fulde potentiale. Her kan vi få vores SEO Ekspert til at analysere din hjemmeside, finde ud af hvor problemerne findes og sammen udarbejde en strategi som løser din problemstilling.

Udfyld formularen herunder, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.